Trio Mandili - Erti nakhve

Татия Мгеладзе, Шорена Цискараули и Ана Чинчараули – три девойки, които печелят симпатии и покоряват сърцата още от пръв поглед, още с първите звуци на вдъхновеното си пеене. Три неразделни приятелки с великолепни гласове, с чисти и открити сърца  и с безкрайна любов към музиката.

Песенна наслада от върховете на Кавказ! Чиста, като най-бистрата изворна вода, бликаща изпод билото на планината.

Незамърсено с духа на комерсиализма автентично народно песенно творчество, изпълнено с безкрайно себеотдаване и неподправена емоция от трите прекрасни дъщери на Кавказ. Православна Грузия праща на своята отвъдморска сестра зов за обич и  единство!

Двата концерта минават под мотото: „Мост през Черно море“. Страните ни имат много общо и в исторически, и в духовен аспект, като характери, като чувствителност. Песните на Грузия по емоционална заразителност и могъщ енергетичен заряд  с нищо не отстъпват на феноменалните грузински танци, за които българите имат най-непосредствени впечатления от триумфалните ежегодни гастроли на ансамбъл „Сухишвили“,  наричан „Осмото чудо на света“…

ИНТЕРНЕТ-СЕНЗАЦИЯТА от края на миналата година ТРИО „МАНДИЛИ“ се прочу в целия свят с изпълнението си на старинната песен от Кавказ „Апарека“, която само два дни след появяването си събра стотици хиляди прослушвания в най-големия сайт за видео-обмен YouTube. „Апарека“ – поетична притча за момъка Апарека и „равноцветната“ му приятелка, с която прекарват усамотени нощта, – според повелята на древния обичай – без да се докоснат, в сладки разговори и мечти, за да се разделят на сутринта завинаги… И да останат завинаги заедно в спомена.

Още няма година от появата на видеото им, а неизвестните преди това студентки вече изнасят концерти по света, поели пътя на славата. Брюксел – Белгия, Киев-Украйна, Люблин-Полша… ето някои от етапите, чертаещи измеренията на успеха. А съвсем скоро – София и Пловдив! Във Фейсбук има вече и български групи от техни почитатели. Радваме се, че ще можем да ги ощастливим съвсем скоро!

SHOW MORE